Joris Seinhorst is bij CNC Totaal werkzaam als CAD/CAM engineer en trainer. Hij zit vaak bij klanten waar hij verschillende technische vraagstukken oplost. Tijd om hem eens iets beter te leren kennen.

Wie is Joris Seinhorst in een notendop?
“Ik ben Joris Seinhorst, 32 jaar en woonachtig in de Heurne samen met mijn vriendin Moniek en sinds kort ook samen met onze prachtige dochter Marie. Tevens loopt onze viervoeter Guus kwispelend door het huis.”

Wat is jouw technische achtergrond?
“Vanaf mijn 16e werk ik al in de metaal. Destijds ben ik begonnen als gereedschapmaker om matrijzen te bouwen. Vervolgens ben ik de weg naar CNC verspaner ingeslagen. Naast mijn werk heb ik deeltijd al m’n opleidingen gehaald, waarvan de laatste die ik volledig heb afgerond “Moderne productie technoloog” is. Van de opgedane kennis heb ik dagelijks nog veel profijt, echter is het vooral de praktijkervaring wat het verschil maakt.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
Mijn werkdagen zijn heel erg wisselend. Gedurende een normale week rijd ik dagelijks naar een klant. Dit kan meerdere dagen dezelfde klant zijn, iedere werkdag een ander klant of zelfs meerdere op één dag. Bij de klant doe ik of een cursus of bied ik technische ondersteuning. Het kan ook zo zijn dat ik zelf aan de machine sta om dingen uit te leggen of te verbeteren. Zo heb ik laatst een opdracht gedaan als interim-voorman om zowel het proces te optimaliseren als het personeel te voorzien van de benodigde skills en kennis. Af en toe ga ik tussendoor naar kantoor, maar dit is niet structureel.

Welke  actuele (technische) onderwerpen spreken jou aan?
“De onderwerpen die het leukst zijn, vind ik toch de productie optimalisatie. Omdat er zoveel verschillende factoren meespelen en invloed hebben op het optimalisatie proces is een opdracht nooit hetzelfde. De uitdaging om iedere keer weer meer uit het productieproces en het personeel te halen is juist het mooiste!”

Kun je een hoogtepunt bij CNC Totaal omschrijven?
Echt een hoogtepunt heb ik niet, het is vooral alles samen. Mijn werk is zo variërend dat ik moeilijk kan kiezen. Elke keer als een klant geholpen is, beleef je toch wel een soort hoogtepunt. Zij komen bij ons met een probleem waar ze soms letterlijk hoofdpijn van krijgen. Als wij vervolgens hun vraagstuk(ken) kunnen oplossen is ons doel bereikt.

Voeg Joris toe als LinkedIn connectie en volg de CNC Totaal LinkedIn pagina om op de hoogte te blijven van Joris en de werkzaamheden van CNC Totaal.

Heeft u vragen?

    Actueel

    vacature

    VACATURE: Commercieel technisch adviseur

    Lees meer